A new architectural space for a young couple with two new children becomes an exploration on how to graft a new 1,000sf addition to a 1,000sf renovation of a 1950’s California bungalow.


Within a tight corner lot in the City of Arcadia, the overall spaces are linked together but allowed to retain their unique characteristics through a clear use of exterior materials and color distinct to both the older and newer areas.


The interior volumes in the renovated great room space along with the new master bedroom suite are lofted up to create a unique contrast to the typical bungalow flat ceiling. New skylights are selectively located throughout to allow natural light into spaces normally not seen in bungalows as well as reinforce the new three-dimensional spatial experience.


The old and the new unite to create a tranquil space for the family.

Using Format